Deniece Wildschut

431 boeddhistische tips voor een gelukkig leven

Dit boekje van de taalkundige en auteur van positieve boeken over boeddhistische onderwerpen straalt, dankzij de mooie omslag en de in diverse tinten paars gekleurde pagina’s, een en al ‘boeddhisme’ uit. De inhoud bestaat echter uit geschetste dagelijkse situaties en praktische tips (met een boeddhistisch tintje), die de lezer aan het denken trachten te zetten.

Het boek heeft een handig compact formaat en de inhoud is gerangschikt naar thema, zodat de lezer direct op zoek kan naar de voor hem/haar actuele situatie en de bijbehorende tip.

Voor wie zich echt in het boeddhisme wil verdiepen zal dit boekje waarschijnlijk tekortschieten. Wel geschikt als cadeau of voor diegenen die soms graag even een boek openslaan om wat inspiratie op te doen.

De paarse pagina’s geven een warme uitstraling; de paarse letter op lichtpaarse fond en de witte letter op donkerder fond zijn echter niet voor iedereen goed leesbaar. Eerder werden van haar vertaald ‘1325 boeddhistische manieren om gelukkig te zijn’*, ‘Vrouw zoekt geluk’ en ‘1001 manieren om te genieten van het leven’**.

Vierkante paperback.

D.W.P. Wildschut
nbd biblion

431 boeddhistische tips voor een gelukkig leven
Auteur: Barbara Ann Kipfer

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 Deniece Wildschut

Thema door Anders Norén