Deniece Wildschut

431 Boeddhistische Tips Voor Een Ontspannen Leven

Dit boekje van de taalkundige en auteur van positieve boeken over boeddhistische onderwerpen straalt dankzij de mooie omslag een en al ‘boeddhisme’ uit. De inhoud bestaat echter, evenals de uitgave ‘431 boeddhistische tips voor een gelukkig leven’*, uit geschetste dagelijkse situaties en praktische tips (met een boeddhistisch tintje).┬áHet boek heeft een compact formaat en de inhoud is gerangschikt naar thema (zoals school, familie, autorijden, geld, jongen ontmoet meisje), zodat de lezer direct op zoek kan naar de voor hem/haar actuele situatie en bijbehorende tip.

Wie zich echt in het boeddhisme wil verdiepen, zal teleurgesteld worden door dit boekje. Als cadeau is het echter wel geschikt en ook zal het lezers aanspreken die soms graag een boek openslaan om wat praktische inspiratie op te doen. De dunne pagina’s in oranje tinten geven het boekje een ietwat goedkope uitstraling in vergelijking tot de veelbelovende cover. De witte letters contrasteren te weinig om goed leesbaar te zijn.

Eerder werden van deze auteur vertaald: ‘1325 boeddhistische manieren om gelukkig te zijn’, ‘Vrouw zoekt geluk’ en ‘1001 manieren om te genieten van het leven’. Vierkante paperback.

D.W.P. Wildschut
nbd biblion

431 Boeddhistische Tips Voor Een Ontspannen Leven
Auteur: Barbara Ann Kipfer

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 Deniece Wildschut

Thema door Anders Norén