Deniece Wildschut

De aarde zal weer vruchtbaar zijn

De aarde zal weer vruchtbaar zijn, Ellen WinkelAlles dat leeft, is deel van een groter geheel. Dat is de visie van de onvermoeibare pioniers, die hun leven wijdden aan de biologisch-dynamische landbouw: gezonde landbouw in een gezonde economie. Deze visie en levensverhalen vormen nu meer dan ooit een bron van informatie, wijsheid en inspiratie, want er bestaat niet zonder reden groeiende onrust omtrent voeding en de manier waarop dit wordt geproduceerd.

Bijzonder is dat de auteur, die thuis is in zowel het schrijversvak als de wereld van alternatieve landbouw, ervoor heeft gekozen deze waargebeurde en veelbewogen geschiedenis in romanvorm te verwoorden. Hoewel het verhaal niet direct de lezer meesleept, ontkiemt geleidelijk een indrukwekkend, waardevol en onvergetelijk relaas: een bundeling levensverhalen van heldhaftige mensen, die onvermoeid hun eigen pad volgden en streden voor dat waarin zij geloofden.

Het boek bevat zwart-witfoto’s, een proloog, epiloog, personenregister, verantwoording en dankwoord, een bronnenoverzicht en fotoverantwoording.

D.W.P. Wildschut
nbd biblion

De aarde zal weer vruchtbaar zijn
Ellen Winkel

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 Deniece Wildschut

Thema door Anders Norén