Deniece Wildschut

Wildzang en eeuwige heimwee

Dit debuut van ’tuinvrouwschrijfster’ (tuinierster en schrijfster) Sanne Hermensen (1953), bestaat uit twee afdelingen. Het eerste deel is een poetische vertelling, het tweede deel bestaat uit korte – uiteenlopende – gedichten.

Het werk neemt je mee naar een nostalgische wereld, waar duisternis en licht elkaar afwisselen. De gevoelige en beeldende teksten zijn ontroerend, niet hoogliterair of origineel, maar puur en herkenbaar, vooral voor levensbeschouwelijke geinteresseerde vrouwelijke lezers. Ze balanceren steeds weer tussen donker en licht, jeugdige onschuld en weemoed. Zacht als een veer raken de woorden je aan, bijna alsof het per ongeluk gebeurt en alsof dit boek niet voor lezers werd geschreven.

Een herinnering lijkt het, die gekoesterd wil worden. Juist dit gegeven maakt ‘Wildzang en eeuwig heimwee’ echter tot een indrukwekkende vertelling. Het boek vormt een zoektocht naar het bestaan, door de duisternis naar het licht. De korte teksten zijn gemakkelijk leesbaar. De gedichten zijn gevarieerd van stijl, ritme en woordkeus. De tekst krijgt de ruimte die het verdient. Omslag past bij de sfeer van de vertelling. Paperback; normale druk.

D.W.P. Wildschut
nbd biblion

Wildzang en eeuwige heimwee
Auteur: Sanne Hermensen

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 Deniece Wildschut

Thema door Anders Norén