Deniece Wildschut

Elysium

Hij sloot zijn ogen en voelde hoe de wind hem zacht over de wangen streek. In het gras was de koude nacht nog voelbaar.
Silas opende zijn ogen. In de verte kroop de snelweg langzaam zijn blikveld in en vele mensen haastten zich naar onbekende bestemmingen. Het was een onophoudelijke race tegen de klok, die onwerkelijk op hem overkwam. Hij nam het chaotische schouwspel als een stille getuige in zich op, hoewel ook zijn wereld van rust en eenvoud hem soms leeg en betekenisloos aandeed.
Vlak voor zijn neus nam hij twee vlinders waar. Ze kusten grassprietjes, cirkelden om elkaar heen en fladderden moeiteloos zijn blikveld uit. Het was niet zo dat hij geen deel uitmaakte van de menselijke wereld, hoewel hij dit soms wel zo voelde. Hij verloor zichzelf veelal in die wereld, dat was het meer. Gedachten en gevoelens compliceerden alles en hier hervond hij zijn rust. Hier, waar zonder woorden werd gesproken, hervond hij zichzelf. Het idee dat achter alles een diepe betekenis schuilgaat verdween. Zijn geloof in redenen gaf hem lange tijd rust, maar zijn vertrouwen in een onzichtbare betekenis was van voorbijgaande aard. Het maakte plaats voor grote twijfels. Nu ervoer hij echter een diep gevoel van rust. Eenheid. Overgave.
Het zijn slechts mensen die hopen en geloven dat alles een soort magische betekenis bevat, besefte hij. De vlinder zal niet nadenken over zijn korte bestaan, zich afvragen waarom hij rondfladdert en of dit nut heeft. Dat maakt zijn aanwezigheid echter niet minder waardevol. Silas stond op en liet zijn blik nog even rusten op de snelweg in de verte, waarna hij zich omdraaide en opging in de werkelijkheid die hij zo liefhad. 

In de schaduw van de bomen was hij een kleine en onbeduidende aanwezigheid, maar in die schaduw vond hij meer licht dan in alle mogelijke lichtbronnen die mensenhanden creëerden.

Roblox HackBigo Live Beans HackYUGIOH DUEL LINKS HACKPokemon Duel HackRoblox HackPixel Gun 3d HackGrowtopia HackClash Royale Hackmy cafe recipes stories hackMobile Legends HackMobile Strike Hack

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 Deniece Wildschut

Thema door Anders Norén