Deniece Wildschut

Levenselixer uit de supermarkt

Levenselixer uit de supermarkt “Een waardevolle gids in de hedendaagse jungle van adviezen op het gebied van gezonde voeding…” Dit handzame boekje van Peter Harinck is een verademing in deze chaotische tijd, die wordt gekenmerkt door ontelbare adviezen en tegenstrijdigheden die onze gezondheid niet ten goede komen. De ondertitel, Gezonde voeding kopen is gemakkelijker dan je denkt, sluit naadloos aan op de verfrissende eenvoud waarmee Peter Harinck dit veelbesproken onderwerp benadert.

Back to basic
Het is een toegankelijke gids voor iedereen die graag gezond leeft, en de auteur neemt ons slechts mee op reis door de supermarkt: langs alledaagse producten en de mogelijkheden die deze prachtige voedingsmiddelen ons bieden. Eenvoud, helderheid, en gezond verstand: dat is waar dit boekje om draait. Peter Harinck stelt dat gezond eten heel lekker kan zijn, en dat het ook niet per definitie samen hoeft te gaan met het drastisch veranderen van je manier van eten. Inspirerende gebruiksaanwijzing De tips die worden aangereikt zijn gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en opvallend is tevens dat dit aantrekkelijke boekje vrij is van jargon, droge stof en onbegrijpelijke instructies. Het is een heldere gebruiksaanwijzing, die de uiteindelijke keuze legt waar die hoort: bij de lezer. Deze ‘gebruiksaanwijzing’ straalt in zijn eenvoud en vormt een waardevolle gids in de hedendaagse jungle van adviezen op het gebied van gezonde voeding.

‘Levenselixer uit de supermarkt’ bevat tevens recepten, referenties en een verklarende woordenlijst. Het boek is te koop op www.booxstore.nl, de webwinkel van Uitgeverij Boekenplan, en uiteraard is het ook verkrijgaar bij de betere boekhandel en internetwinkels als Bruna, Ako en Bol.com. Over de auteur Peter Harinck werd in 1963 geboren in Utrecht. Hij studeerde fysiotherapie, is oedeemtherapeut, bandagist en als fysiotherapeut gespecialiseerd in neurologie, lymfologie, flebologie en manuele fysiotherapie. Harinck is werkzaam geweest in Zwitserland en Duitsland, in een ziekenhuis, een verpleeghuis en in particuliere praktijken. Sinds 2001 werkt hij in Nederland. Peter Harinck is getrouwd en heeft twee kinderen.

Levenselixer uit de supermarkt
Auteur: Peter Harinck
Uitgeverij Boekenplan
ISBN: 978 90 8666 238 8
Prijs: €16,95

Door Deniece Wildschut, auteur, tekstschrijver, journalist.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 Deniece Wildschut

Thema door Anders Norén